21 Nis

Engelliler Araştırma Enstitüsü’nde “Gelişimsel Araştırma Birimi” açıldı

Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü “Gelişimsel Araştırma Birimi” Açılış Töreni, 20 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirildi. Törene; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Adnan Özcan, Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Diken ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in yanı sıra pek çok öğretim elemanı katıldı.

Prof. Dr. Naci Gündoğan, açılışla ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “2 yıldır Engelliler Araştırma Enstitümüzün hem fiziksel mekânlarını hem de eğitim-öğretim kadrosunu güçlendirmek için yoğun bir çaba harcıyoruz. Bugün bu çabalarımızın son derece güzel ürünler ortaya çıkardığını gördük. Şu an itibarıyla enstitü bünyesinde yaklaşık 120 çocuğumuz eğitim alıyor ve ailelerimiz bu durumdan çok memnun. Bizim de zaten en çok önemsediğimiz durum, şu anda 120 aileyi mutlu ederek 120 çocuğumuza katkı sunuyor olmamız. Engelliler Araştırma Enstitümüz, sadece Eskişehir’e değil şehir dışından da birçok aileye hitap eden bir merkez. Bu merkezin kabiliyetini daha da artıracağımızı umuyorum. Bu gibi merkezlerin ülkemizde sayıca artması için diğer üniversitelerimize de model olabileceğimizi düşünüyorum. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde özel eğitim öğretmenlerini de belli aralıklarla burada eğitmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu tür eğitim hizmetlerimiz devam edecek.”

"Türkiye’nin hâlâ alanında ilk ve tek Engelliler Araştırma Enstitüsüyüz"

“Engelliler Araştırma Enstitüsü, 1994 yılında hizmete başlayan, 22 yıllık tarihi olan bir merkez.” diyen Prof. Dr. İbrahim Halil Diken ise düşüncelerini şu cümlelerle ifade etti: “Şu an Türkiye’nin hâlâ alanında ilk ve tek Engelliler Araştırma Enstitüsüyüz. Son 2 yılda enstitümüzün, gerek öğrenci kapasitesi gerekse mekânsal kapasitesi arttırılmış durumda. Geçen yıl Gelişimsel Destek Birimi dediğimiz uygulama birimimizi açtık. Bu yıl da Gelişimsel Araştırma Birimi adı altında araştırma birimimizi açıyoruz. Burada farklı konseptlerde araştırma laboratuvarları yer alıyor. Özellikle yetersizliği olan çocuklarımız ve aileleriyle birlikte araştırmalar yürüterek uygulamaya dönük somut üretimlerde bulunmayı amaçlıyoruz.” Fotoğraflar ve haberin devamı için tıklayınız.