• HAZ

Otizmli çocuklar eğitimlerini tamamladı

Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Engelliler Araştırma Enstitüsünün ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu "Otizmli Bireyler için Spor" etkinliğinin sertifika töreni, 15 Haziran Pazar günü Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Güney, Prof. Dr. Aydın Aybar, Prof. Dr. Ali Savaş Koparal ve Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı'nın da katılımıyla Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde gerçekleşti.

Konuşmasında, çocukların ve velilerin gözündeki ilgi ve sevinci görmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Prof. Dr. Gündoğan, Anadolu Üniversitesi olarak bundan sonra da engelli çocukların yanında olacaklarını belirtti. Prof. Dr. Gündoğan: "Önümüzdeki dönemde de çocuklarımızı hem Engelliler Araştırma Enstitümüzde hem de Spor Bilimleri Fakültemizde ağırlamaya ve çocuklarımıza imkanlarımız el verdiğince destek olmaya devam edeceğiz." diye konuştu. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Gündoğan, tüm babaların Babalar Günü’nü kutlayarak konuşmasını noktaladı.

Daha sonra kürsüye gelen Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Diken, Engelliler Araştırma Enstitüsü olarak 20 yılı aşkın bir süredir gelişim yetersizliği alanında hizmet verdiklerine dikkat çekti. "Rektörümüzün de desteğiyle fiziksel mekan sayımız arttı ve daha çok sayıda çocuğa eğitim verebildik. Yaklaşık 30 çocuğa eğitim verdik ve önümüzdeki dönemde bu sayıyı ikiye, üçe katlamayı planlıyoruz." diye konuştu. Engelliler Araştırma Enstitüsü olarak aileler ve çocuklarla birlikte hayatın içinde olmaya çalışacaklarını belirten Diken, emeği geçen herkese ve ailelere teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Eğitime katılan çocuklar ve ailelerine sertifikalarının verilmesinin ardından tören sona erdi